کوهنوردی دختران گردو

کوهنوردی دختران گردو

تربیت بدنی و سلامت برای بچه های تحت پوشش
کوهنوردی دختران گردو

کوهنوردی دختران گردو

تربیت بدنی و سلامت برای بچه های تحت پوشش

تخم مرغ و فواید آن

ایران دهمین کشور تولید کننده تخم مرغ در جهان است . سرانه مصرف تخم مرغ در ایران برای هر نفر 9-8 کیلوگرم در سال می باشد و این در حالی است که سرانه مصرف تخم مرغ در کشور های پیشرفته 24 کیلوگرم در سال برای هر نفر

برآورد شده است.

*تخم مرغ کاملترین  ، فراوان ترین و ارزانترین غذای پروتئینی است بطوری که کیفیت پروتئینی آن  نسبت  به شیر و گوشت بالاتر است.

*تخم مرغ دارای تمامی8 نوع  اسید آمینه های ضروری ( که در بدن ساخته  نمی شود ) مورد نیاز بدن می باشد و از

20 نوع اسید آمینه ی موجود 9 نوع را به تنهایی داراست.

* درصد جذب پروتئین تخم مرغ در بدن بسیار بالاست.

* پروتئین تخم مرغ در ساخت و نگهداری و ترمیم بافت های بدن نقش حیاتی دارد.

* به علت بالا بودن کیفیت پروتئینی آن و کامل بودن و کم بودن انرژی زایی آن(به شرط مصرف در صبحانه)می تواند

باعث کاهش وزن در فرد گردد.

 * به علت بالا بودن کیفیت پروتئینی و کامل بودن آن از تحلیل توده عضلانی در طول سالخوردگی جلوگیری می کند.

*عوارض ناشی از کمبود پروتئین (سوء تغذیه ) با رژیم غذایی درست و صحیح مصرف تخم مرغ قابل درمان و

پیشگیری است .( نمونه فعالیت : برنامه FAO در آفریقا برای کودکان دچار سوء تغذیه )

*3/2  چربی تخم مرغ از نوع غیر اشباع بوده و کلسترولی هم که در اثر خوردن تخم مرغ در بدن تولید می شود از نوع

HDL  ( کلسترول خوب ) است.

*تخم مرغ دارای حد اقل 13 نوع ویتامین و مواد معدنی ضروری  بالاخص کولین و بتا کاروتن ها ( لوتئین و گزانتین)

و... می باشد و به جرأت می توان گفت این ماده غذایی با ارزش به غیر از ویتامین ث تمام املاح و ویتامین ها را

داراست.

*کولین ویتامینی است که برای رشد و نمو جنین و کودک ،عملکرد سیستم عصبی و تقویت حافظه لازم است. این ماده در

متابولیسم سلولی و انتقال پیام های عصبی و سلولی و حمل و نقل چربی ها در بدن نقش دارد.کمبود آن در بدن باعث

بروز و شیوع بیماریهای قلبی و عروقی ، آلزایمر و برخی سرطان ها (سینه و ریه )و ضعف سیستم ایمنی بدن می شود.

*مصرف 6 عدد  تخم مرغ( ترجیحا آب پز) در هفته از بروز سرطان سینه به میزان 44% جلوگیری می کند.

*لوتئین و گزانتین موجود در زرده تخم مرغ از مواد بسیار مؤ ثر برای جلوگیری از استحاله شبکیه چشم و بروز نابینایی

در کهنسالی است .

* مصرف تخم مرغ از 8 ماهگی (زرده کامل یک روز در میان )تا بزرگسالی (هفته ای 6 عدد) توصیه می شود.

*موارد احتیاط در مصرف تخم مرغ:

1- توصیه می شود افراد دیابتی ،فشار خون بالاها ،بیماران قلبی –عروقی هفته ای 3 عدد تخم مرغ مصرف کنند.

2-افرا د ی که نسبت به تخم مرغ حساسیت دارند و دارای کبد چربند با مشورت پزشک مصرف نمایند.

*نکاتی در زمان خرید تخم مرغ:

-          هرگز تخم مرغ های شکسته و ترک دار و آلوده را خریداری نکنید.

      -  تخم مرغ مصرفی را ترجیحا از فروشگاههایی که در یخچال نگهداری می کنند ،خریداری کنید.

*مشخصات تخم مرغ سالم و تازه:

-          پوسته باید بدون ترک ،تمیز و عاری از هر گونه آلودگی باشد.

-          تخم مرغ باید فاقد تعفن باشد.

-          دارای اتاقک هوایی کوچک می باشد.

-          سفیده غلیظ و رقیق کاملا از یکدیگر قابل تفکیک می باشد.

-          زرده کاملا گرد ، کروی و در مرکز تخم مرغ قرار دارد.

-          سفیده دارای ظاهری ابری و غیر شفاف است .

*نکاتی چند در رابطه با نگهداری و مصرف  تخم مرغ:

-          بلا فاصله پس از خرید بصورت بسته بندی شده در یخچال نگهداری شود .تخم مرغ تازه را تا یک ماه می توان در یخچال نگهداری کرد.

-          تخم مرغ ها را تا زمان مصرف شستشو نکنیم.

-          تخم مرغ پخته شده را تا یک هفته در یخچال می توانیم  نگهداری کنیم.

-          جهت نگهداری تخم مرغ باید قسمت پهن آن را رو به بالا قرار دهیم تا زرده و سفیده با هم مخلوط نشود.

-          از مصرف تخم مرغ خام  به علت احتمال وجود آلودگی پرهیز کنیم.

                                                                  معاونت تربیت بدنی و سلامت -  اداره سلامت و تندرستی

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد