کوهنوردی دختران گردو

کوهنوردی دختران گردو

تربیت بدنی و سلامت برای بچه های تحت پوشش
کوهنوردی دختران گردو

کوهنوردی دختران گردو

تربیت بدنی و سلامت برای بچه های تحت پوشش

ورزش باید از دوران مدرسه نهادینه شود

ورزش باید از دوران مدرسه نهادینه شود
اراک - خبرگزاری مهر : عبدالله سهرابی گفت: ورزش و انجام آن باید از دوران مدرسه آغاز شود و از طریق آموزش و پرورش توسعه یافته و نهادینه شود.

به گزارش خبرنگار مهر در اراک، استاندار مرکزی عصر جمعه در همایش مشترک مسئولان و نائب رئیسان هیئت‌های ورزشی تربیت بدنی و انجمن‌های ورزشی آموزش و پرورش استان مرکزی در کانون امام خمینی(ره) اراک، افزود: دولت و شخص رئیس جمهور از ابتدای کار خود در دولت اهتمام جدی در زمینه رشد و توسعه ورزش مردان و زنان داشتند و در این زمینه پروژه های متعددی در استانها و از جمله استان مرکزی راه اندازی کردند.

وی با اشاره به اینکه امروز ورزش به عنوان مقوله ‌ای علمی و پیشگیرانه برای انواع بیماریها محسوب می‌شود، اضافه کرد: با گسترش ورزش می ‌توان بسیاری از هزینه‌های درمان را کاهش داد.

سهرابی گفت: استان مرکزی نیز دارای استعدادهای فراوانی در زمینه ورزش است و می‌توان با تقویت تعامل دانشگاه، آموزش و پرورش با تربیت بدنی جایگاه‌استان را در ورزش کشور ارتقا داد.

وی افزود: با تبلیغات مناسب و معرفی قهرمانان و افتخار آفرینان به جامعه می‌توان فضاها و اماکن ورزشی در همه ساعتهای روز را مملو از علاقه مندان به رشته‌های ورزشی کرد.

سهرابی اضافه کرد: اسلام نیز به ورزش و تمرین‌های سازنده بدنی توجه داشته و همواره مسلمانان را به ورزش کردن توصیه کرده است.

مدیرکل تربیت بدنی استان مرکزی نیز در ادامه این همایش گفت: با توسعه ‌و گسترش ورزش می‌توان جوانان را از انحرافات فکری و اخلاقی اجلوگیری کر.

خسرو قمری افزود: در استان مسئولان برای کمک به ورزش آماده هستند و تنها بخش صنعت استان است که در این عرصه باید پررنگ تر ظاهر شود.

وی ‌گفت: ورزشکاران‌استان مرکزی در رشته‌های ‌مختلف ورزشی شایستگی‌های فراوانی دارند که برای مطرح شدن بیشتر آنان، حمایت مردم و مسئولان ضروری است.

رئیس سازمان آموزش وپرورش استان مرکزی نیز گفت: مدارس بهترین عرصه برای شناسایی استعدادهای نخبه ورزشی است.

احمد علی حاج کریم افزود: آموزش و پرورش برای ارتباط بیشتر باتربیت بدنی استان آمادگی لازم را دارد.

در ادامه این همایش حسین عسگری دوچرخه سوار قهرمان و شایسته استان و کشور در ادامه این همایش به نمایندگی از ورزشکاران قهرمان استان در زمینه حمایت بیشتر مسئولان از ورزشکاران و مشکلات این قشر سخنرانی کرد.


عید قربان وشب یلدا مبارک

ما درآسایشگاه منتظر شما هستیم ٬ دیرنکنید 

    فرارسیدن

              شب یلدا بر همه

                                               مبارک باد

افتتاح دفتر : موسسه خیریه سالمندان استان مرکزی در اراک

      افتتاح دفتر : موسسه خیریه سالمندان استان مرکزی

(موقوفه مرحوم الحسینی)

اراک:خیابان شهید بهشتی جنب امامزاده تلفن :۲۲۱۵۸۵۲

کمک  به موسسه خیریه سالمندان استان مرکزی     شماره حساب سپهر     ۰۱۰۱۵۹۶۵۲۵۰۰۸

وحساب حاری:۱۳۸۵بانک صادرات شعبه شهید بهشتی اراک موسسه خیریه سالمندان استان

مقدار کالری بعضی از مواد غذائی

 

ماده غذائى مقدار کالرى
آب سیب یک لیوان 90
آب نارنج یک قاشق 4
آبغوره 100گرم 20
آجیل یک لیوان 750
آجیل درهم 100گرم 650
آرد ذرت 100 گرم 370
آرد گندم 100 گرم 360
آلبالو ( کمپوت) 100 گرم 90
آلبالو با هسته 100گرم 60
آلبالو با هسته یک لیوان 60

ماده غذائى مقدار کالرى
آلوی زرد 100گرم 75
آلوی قرمز 100گرم 45
آناناس 100گرم 45
آناناس (کمپوت) 100گرم 90
آناناس کنسرو در شربت یک لیوان 200
اسفناج خام 100گرم 25
الو بخارا یک عدد 15
انار تازه (دانه) 100گرم 60
انار کامل با پوست 100کرم 35
انبه هندی 100گرم 60

ماده غذائى مقدار کالرى
انجیر یک عدد 20
انجیر (تازه) 100گرم 60
انجیر خشک 100گرم 270
انگور 100گرم 80
انگور(آب) 100گرم 90
بادام بوداده 100گرم 666
بادام بونداده 100گرم 660
بادام درشت یک عدد 10
بادام زمینی بی پوست 100گرم 560
بادمجان 100گرم 17

ماده غذائى مقدار کالرى
باقلا یک عدد 5
باقلای خشک 100گرم 360
باقلای سبز 100گرم 108
باقلوا با پسته 100گرم 540
بامیه 100گرم 40
برگ چغندر 100گرم 30
برگ مو 100گرم 60
برنج 100گرم 360
برنج (نیم لیوان) 130گرم 450
برنج (یک لیوان) 190گرم 660


ماده غذائى مقدار کالرى
برنج پخته یک کفگیر 250
بستنی 100گرم 190
به 100گرم 30
بیسکویت 100گرم 330
بیفتیک 100گرم 300
پاچه بدون چربی 100گرم 130
پرتغال 100گرم 35
پرتغال (آب) یک لیوان 110
پسته یک دانه 8
پسته با پوست 100گرم 340

ماده غذائى مقدار کالرى
پفک یک پاکت 40
پنیر بلغاری 100گرم 330
پنیر پاستوریزه 100گرم 210
پنیر محلی 100گرم 210
پوره با شیر بدون کره یک لیوان 140
پوره سیب زمینی یک لیوان 180
پیاز یک عدد 5
پیازچه یک عدد 3
پیتزا یک عدد 700
تخم آفتابگردان 100گرم 560


ماده غذائى مقدار کالرى
تخم کدو 100گرم 600
تخم مرغ (زرده تنها) یک عدد 50
تخم مرغ (سفیده تنها) یک عدد 20
تخم مرغ آب پز یک عدد 70
تخم مرغ متوسط یک عدد 70
تخم مرغ نیمرو یک عدد 130
تخم هندوانه 100گرم 590
ترب 100گرم 25
تربچه یک عدد 2
ترخون 100گرم 45

ماده غذائى مقدار کالرى
تره 100گرم 25
تمبر هندی با دانه 100گرم 115
تمبر هندی بدون دانه 100گرم 240
تمشک سیاه یا قرمز 100گرم 80
تن ماهی با روغن کم 100گرم 315
توت تازه 100گرم 60
توت سفید خشک 100گرم 360
توت فرنگی 100گرم 35
جعفری 100گرم 25
جگر سرخ کرده 100گرم 330


ماده غذائى مقدار کالرى
جگر سفید 100گرم 160
جگر مرغ 20 گرم 30
جگر مرغ خام 100گرم 125
جگر یک سیخ 100گرم 80
جو 100گرم 350
چاشنی مایونز 100گرم 720
چای تلخ یک لیوان 0
چای شیرین (4حبه قند) یک لیوان 40
چغندر آب پز 100گرم 35
چغندر خام 100گرم 45

ماده غذائى مقدار کالرى
چیپس سیب زمینی ده عدد 110
حلوا 100گرم 400
حلوا ارده 100گرم 500
حلیم بدون روغن یک لیوان 180
خامه سفت 100گرم 350
خامه شل 100گرم 250
خاویار 100گرم 300
خربزه 100گرم 23
خربزه یک لیوان 50
خردل 100گرم 80


ماده غذائى مقدار کالرى
خرما یک عدد 20
خرما با هسته 100گرم 240
خرما یک فنجان 100گرم 505
خرمالو یک عدد 80
خرمای تازه 100گرم 140
خرمای خشک 100گرم 310
خیار 100گرم 15
خیار شور 100گرم 12
دانه آفتابگردان 100گرم 300
دسر (ژلاتین) یک لیوان 180

ماده غذائى مقدار کالرى
دل گوسفند 100گرم 260
دل مرغ 100گرم 170
دلمه متوسط یک عدد 150
دوغ 100گرم 15
ذرت 100گرم 80
ذرت بو داده با روغن 100گرم 357
ذرت خام یک عدد 100گرم 75
ذرت دانه درشت 100گرم 85
رطب 100گرم 150
روغن حیوانی 100گرم 890


ماده غذائى مقدار کالرى
روغن مایع و زیتون یک قاشق 120
روغن نباتی 100گرم 900
ریحان 100گرم 40
ریواس 100گرم 15
زبان گوساله 100گرم 130
زبان گوسفند 100گرم 260
زردآلو 100گرم 50
زردآلو(برگه خشک) 100گرم 270
زردآلو(کمپوت) یک لیوان 250
زیتون خام سبز 100گرم 140

ماده غذائى مقدار کالرى
زیتون خام سیاه 100گرم 200
زیتون خام سیاه(متوسط یک عدد 7
ژلاتین برای دسر 100گرم 240
ژله (پودر) یک قاشق 55
سالاد یکنفره 50
ساندویچ همبرگر 100گرم 350
سرکه یک لیوان 33
سمنو یک لیوان 180
سنجد 100گرم 130
سنگدان مرغ 100گرم 140


ماده غذائى مقدار کالرى
سوپ گوجه فرنگی 100گرم 30
سوپ مرغ سبزیجات 100گرم 30
سوپ مرغ گوجه فرنگی 100گرم 35
سوخاری (نان) هر قطعه 25
سوسیس 100گرم 300
سوسیس دانه ای متوسط 100گرم 150
سویا 100گرم 380
سیب درختی 100گرم 55
سیب زمینی 100گرم 75
سیب زمینی کبابی 100گرم 93

ماده غذائى مقدار کالرى
سیب زمینی متوسط یک عدد 80
سیب زمینی(چیپس) 100گرم 500
سیب متوسط یک عدد 70
سیب(کنسرو شیرین) یک فنجان 180
سیر 100گرم 120
سیراب 100گرم 130
شاهی 100گرم 20
شربت یک قاشق 35
شربت پرتغال یک لیوان 170
شربت یخ 0.5فنجان 120


ماده غذائى مقدار کالرى
شرینی 100گرم 500
شکر 100گرم 400
شکر(یک پیمانه) 10گرم 40
شکلات 100گرم 500
شکلات قلمی یک عدد 20
شکوفه ذرت بدون روغن یک لیوان 25
شلغم 100گرم 25
شلیل 100گرم 60
شنبلیله 100گرم 30
شوید(شبد) 100گرم 30

ماده غذائى مقدار کالرى
شیر یک لیوان 110
شیرتصفیه شده یک فنجان 90
شیرخشک 100گرم 500
شیرغلیظ نستله 100گرم 250
شیرگاوکم چربی 100گرم 55
شیرمیش 100گرم 95
صدف دریایی 100گرم 65
طالبی 100گرم 20
طالبی(بدون شکر) یک لیوان 40
عدس 100گرم 340


ماده غذائى مقدار کالرى
عدسی با کمی روغن یک لیوان 185
عسل 100گرم 300
عسل(غذا خوری) یک قاشق 50
عسل(مربا خوری) یک قاشق 20
فرنی یک لیوان 200
فلفل سبزیا قرمز 100گرم 22
فندق یک عدد 10
فندق با پوست 100گرم 300
قارچ 100گرم 27
قارقروت 100گرم 240

ماده غذائى مقدار کالرى
قلوه 100گرم 105
قند 100گرم 400
قهوه 100گرم 2
کاکائو(چای خوری) یک قاشق 10
کالباس 100گرم 300
کاهو 100گرم 17
کاهو(درشت) یک برگ 4
کباب برگ یک سیخ 200
کباب کوبیده یک سیخ 270
کتلت یک عدد 150


ماده غذائى مقدار کالرى
کدو حلوایی 100گرم 35
کدو خورشتی 100گرم 28
کرفس 100گرم 13
کره یک قاشق 100
کره حیوانی 100گرم 750
کشک 100گرم 380
کشک (غذا خوری) یک قاشق 60
کشمش 100گرم 290
کلم پخته یک لیوان 40
کلم پیشخوان 100گرم 22

ماده غذائى مقدار کالرى
کلم خام یک لیوان 25
کلم فندقی 100گرم 24
کلم قرمز 100گرم 28
کله پاچه 100گرم 190
کمپوت گیلاس یک لیوان 190
کنجد 100گرم 580
کوفته یک عدد 150
کولا 100گرم 40
کیک 100گرم 350
کیک بدون خامه 100گرم 340


ماده غذائى مقدار کالرى
کیک شکلاتی 100گرم 400
کیک یزدی متوسط یک عدد 160
گردو یک عدد 30
گردو با پوست 100گرم 140
گریپ فروت 100گرم 30
گریپ فروت (آب) یک لیوان 80
گز 100گرم 500
گل کلم خام 100گرم 10
گلابی 100گرم 55
گندم 100گرم 340

ماده غذائى مقدار کالرى
گوجه درختی رسیده 100گرم 50
گوجه سبز 100گرم 30
گوجه فرنگی 100گرم 15
گوجه فرنگی (رب) 100گرم 80
گوجه فرنگی(رب) یک لیوان 50
گوجه فرنگی(سس) 100گرم 105
گوشت بره با چربی 100گرم 330
گوشت خالص بره 100گرم 165
گوشت گاو 100گرم 240
گوشت گاو با چربی 100گرم 350


ماده غذائى مقدار کالرى
گوشت گاوبدون چربی 100گرم 200
گوشت گوساله 100گرم 200
گوشت گوسفند 100گرم 320
گوشت ماهی 100گرم 100
گوشت مرغ 100گرم 200
گوشت همبرگربدون چربی 100گرم 200
گیلاس 100گرم 60
لپه 100گرم 359
لپه پخته 100گرم 115
لوبیا چشم بلبلی پخته 100گرم 80

ماده غذائى مقدار کالرى
لوبیا چشم بلبلی خام 100گرم 130
لوبیا سبز 100گرم 30
لوبیا سفید 100گرم 340
لوبیا قرمز 100گرم 340
لوبیا قرمز پخته 100گرم 110
لوبیا قرمزپخته یک لیوان 200
لیمو تازه باپوست 100گرم 23
لیمو ترش 100گرم 42
لیمو ترش(آب لیمو) 100گرم 26
لیمو شیرین 100گرم 40


ماده غذائى مقدار کالرى
لیمو(آب لیمو) یک قاشق 4
مارتادلا 100گرم 315
مارچوبه 100گرم 20
مارگارین یا کره نبات 100گرم 850
مارگارین یک قاشق 100گرم 110
ماست 100گرم 55
ماست کم چرب یک لیوان 110
ماست کیسه ای 100گرم 155
ماکارونی 100گرم 360
ماکارونی پخته یک لیوان 150

ماده غذائى مقدار کالرى
ماکارونی خشک 100گرم 360
ماهی 100گرم 100
مخمرآبجوفرنگی خشک 100گرم 285
مربا 100گرم 300
مربا (غذا خوری) یک قاشق 54
مرغ (بدون پوست) 100گرم 200
مغز پسته 100گرم 680
مغز حیوان 100گرم 130
مغز دانه آفتابگردان 100گرم 560
مغز فندق 100گرم 630


ماده غذائى مقدار کالرى
مغز گردو 100گرم 625
موز 100گرم 60
موز متوسط یک عدد 100
میگو 100گرم 100
نارگیل (پودر) 100گرم 550
نارگیل (مغز) 100گرم 345
نارگیل تازه 100گرم 156
نارنج 100گرم 20
نارنگی 100گرم 34
نان (کف دست) یک عدد 70

ماده غذائى مقدار کالرى
نان جو 100گرم 250
نان خشک 100گرم 360
نان روغنی 100گرم 450
نان ساندویچی کامل یک عدد 70
نان ساندویچی کوچک نصف عدد 70
نان سوخاری یک عدد 35
نان سوخاری متوسط یک عدد 35
نان سوخاری(کعک) یک عدد 50
نان سیاه با سبوس 100گرم 218
نان گندم 100گرم 250


ماده غذائى مقدار کالرى
نخود یک عدد 1
نخود پخته 100گرم 45
نخود خشک 100گرم 360
نخود فرنگی 100گرم 92
نوشابه یک شیشه 100
نوشابه با طعم میوه 100گرم 115
هلوی تازه 100گرم 45
هلوی کمپوت یک لیوان 200
هندوانه 100گرم 23
هندوانه با پوست 100گرم 12

ماده غذائى مقدار کالرى
هویج ایرانی 100گرم 40
هویج فرنگی 100گرم 35
یک سیخ برگ 100گرم 200
یک لیوان توت 100گرم 85

ورزش برای زندگی

 

            هزگز برای شروع دیر نیست، هیچ وقت هم زود نیست. در طول زندگی ورزش می‌تواند در موارد زیر مؤثر باشد:
 

مبارزه با چاقی دوران کودکی: کودکان امریکایی مشکل جدی اضافه وزن دارند، انستیتوی پزشکی (IoM)1 عضو آکادمی‌های ملی علمی آمریکا در سپتامبر  2004 گزارش داده است که حدود 15% کودکان و جوانان 6 تا 19 سال آمریکایی – حدوداً 9 میلیون کودک- چاق هستند. طی 30 سال گذشته، درصد چاقی در میان کودکان پیش‌دبستانی و جوانان، 2 برابر و در کودکان و نوجوانان بین 6 تا 11 سال، 3 برابر شده است. در گزارش IoM بر ایجاد رژیم غذایی مناسب در خانواده‌ها و مدارس، کاهش مصرف تنقلات و غذاهای شیرین و افزایش ورزش تأکید شده است. محدود کردن تماشای تلویزیون کودکان، فرستادن کودکان به فضای سبز برای انجام فعالیت‌های جسمی و تشویق مسئولان مدارس به گسترش برنامه‌های آموزش جسمی، از دیگر راهکارها می‌باشد.

گستردن زمینه‌های ورزشی برای کودکان، خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را که جوانان آمریکایی به شدت در معرض هجوم آن قرار دارند، کاهش می‌دهد. ورزش همچنین خطر ابتلا به دیگر شرایط بیماری‌های مزمن را در جوانان و بزرگسالان کاهش می‌دهد و به گزارش IOM حس سلامتی در ایشان را بهبود می‌بخشد. فعالیت جسمی سبب سلامت استخوان و مفاصل و ماهیچه‌های جوانان می‌شود و می‌تواند روند پیشرفت فشار خون را به تأخیر اندازد. ورزش در جوانی و کودکی سبب استخوان بندی بهتر دختران می‌شود و در مقابل، از پوکی استخوان در سنین 60 تا 70 سالگی محافظت می‌کند. براساس بررسی‌های مرکز کنترل و پیشگیری دیابت؛ ورزش افسردگی را نیز در جوانان کاهش می‌دهد و ضمن افزایش اعتماد به نفس، به ایشان احساس اجتماعی بودن می‌بخشد. این نوع دفاع در مقابل احساس بیم و نگرانی دورة جوانی می‌تواند با ارزش‌تر از درمان آکنه (جوش صورت) باشد.

برنامه ریزی

برنامه ریزی

مهمترین نکته برای پزشکان این است که به طور مثبت تمایل جوانان را به ورزش زیاد کنند و نیز دریابند که هر فعالیت بدنی برای فرد خاصی مناسب است. کودکان ناتوان نسبت به هم سن و سالان توانای خود کمتر با ورزش آشنایی دارند. جالب این که این افراد برای افزایش قدرت بدنی و تناسب اندام خود به ورزش بیشتری هم نیازمندند بجزکودکان علیلی که درسازمانهای ملی و جهانی( مثل المپیک) فعالیت دارند، بقیه ازتحرک بدنی اندکی برخوردارند، بنابراین باید تک تک افراد، مدارس و مؤسسات مختلف نهایت سعی خود را بکنند تا روز به روزاین انگیزه مثبت را بین آنان افزایش دهند. پزشکان می توانند با تهیه فهرستی از فعالیتها، به میزان مصرف انرژی و تحرک بدنی بیماران پی ببرند. درضمن این روش به پزشکان کمک می کند تا ورزش هایی را پیشنهاد کنند که متناسب با سن، اندام، علاقه و موقعیت بدنی آنها باشد، معمولاً سوالات در رابطه با موارد زیر است:

- آموزشهای بدنی که شامل کلاسهای ورزشی مداوم و انواع فعالیتهاست.

- ورزشهای هوازی مثل دویدن، فوتیال و نیز فعالیتهای غیر هوازی مثل بیس بال.

- ورزشهای تفریحی و جسمانی دیگر مثل اسکیت، راهپیمایی و نیز فعالیتهای شدید بدنی.

ورزش برای سلامتی کودکان وبزرگسالان

ورزش منظم یکی از مهمترین راهکارهای کسب سلامتی برای بچه ها و بزرگسالان است. فعالیت بدنی، وزن مطلوب را حفظ می کند، طول استخوانها را افزایش می دهد و در نهایت از خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی می کاهد. پزشکان باید موقعیت وزنی کودکان ونیز میزان فعالیت بدنی آنها را طی یک دوره پزشکی مداوم ارزیابی کنند. متخصصان موظفند با توصیه های ساده به بچه ها و خانواده ها زمینه را طوری فراهم کنند تا با حداقل صدمه، حداکثر نشاط و لذت حاصل شود. همه افراد به ورزش نیازمندند. معمولاً پزشکان با توجه به سن، موقعیت فیزیکی، مراحل پیشرفت و میزان علاقه مراجعه کنندگان جوان و نوجوان مناسب ترین فعالیت بدنی را به آنها توصیه می کنند.

زانو درد مزمن

  زانو درد مزمن   


آناتومی زانو

زانو مفصلی است که غیر از حرکت باز و بسته شدن دارای حرکات خفیف چرخش به داخل و خارج نیز می باشد در تشکیل و نگهداری مفصل زانو,‌ استخوانها , رباطها و غضروف هایی شرکت دارند که به اختصار آین ساختارها و عملکرد آن ها را توضیح می دهیم.
استخوانها :
- سه استخوان در تشکیل مفصل زانو شرکت دارند.
- در بالا استخوان ران و در پائین استخوان درشت نی و در جلو استخوان کشکک در تشکیل مفصل زانو شرکت می کنند.
- استخوان نازک نی در تشکیل مفصل زانو شرکت ندارند اما درست در مجاورت بخش خارجی مفصل زانو قرار دارد.
رباطها :
- رباط ها باندهای فیبری هستند که دو استخوان را بهم ارتباط و متصل می کنند.
- زانو 4 رباط مهم دارد که این 4 رباط استخوان ران را به استخوان درشت نی محکم متصل می کنند و پایداری استاتیک مفصل زانو را تامین می کنند.
- رباطهای صلیبی قدامی و خلفی سبب پایداری مفصل زانو در حرکات به سمت جلو و عقب و ضربات در این جهات و نیز پایداری مفصل زانو در برابر حرکات چرخشی اعمال شده به زانو می شوند.
- رباطهای جانبی داخلی و خارجی که در طرفین زانو قرار دارند هم سبب پایداری مفصل زانو در برابر اعمال نیرو به سمت خارج و داخل زانو می شوند.
تاندونها:
تاندونها عضلات را به استخوان اتصال می دهند.
- تاندون عضله چهار سر رانی ( جلوی ران )‌-  در پائین در جلوی مفصل زانو به استخوان کشکک اتصال می یابد و ادامه آن در پائین کشکک به استخوان درشت نی اتصال می یابد. عمل عضله چهار سر رانی باز کردن زانو می باشد.
غضروفها:
- به ساختمانهای غضروفی زانو منیسک می گوئیم که در بین دو استخوان درشت نی و ران قرار دارند و سبب افزایش سطح تماس در استخوان فوق و افزایش پایداری مفصل زانو می شوند.
بورسها :
- بورس یک کیسه کوچک حاوی مایع است که سبب تسهیل حرکات مفصلی می شوند.
- زانو سه بورس دارد که عبارتند از : بورس کشکک ( جلوی کشکک و زیر پوست ) و بورس زیر کشکک و بورس غازی (Anserine) که در سمت داخل زانو حدود 2 اینچ زیر مفصل زانو قرار دارد.

توجه:همواره باید توجه داشت که دردی که در زانو احساس می شود می تواند ناشی از درد واقعی زانو باشد یا یک درد ارجاعی از ناحیه کمر, ران و یا مچ پا باشد.
علل درد مزمن زانو
آرتروز :
- تعریف : به تخریب غضروف مفصلی زانو آرتروز زانو می گویند. در فرم شدید این بیماری منیسک ها که غضروفی اند بطور کامل از بین می روند و در استخوان ران و درشت نی به یکدیگر سایش پیدا می کنند.
- نشانه ها : آرتروز زانو سبب درد مزمن زانو می شود که با فعالیت زانو این درد تشدید می گردد.
- درمان : هدف از درمان در آرتروز کنترل درد است که می تواند با تقویت عضلات حول مفصل زانو یا استفاده از داروهای ضد درد و در موارد شدید تعویض مفصل زانو انجام گیرد.
بورسیت :
- تعریف : در نتیجه ضربات, عفونت و استفاده مکرر از زانو بصورتی که زانو به زمین فشرده شود می تواند منجر به التهاب بورس های زانو شود.
- نشانه ها : شایعترین بورسی که دچار التهاب می شود بورس جلوی کشکک است که در افرادی که زیاد زانو می زنند مثل خدمتکاران یا آنها که زیاد فرش می شویند دیده می شود و منجر به درد جلوی زانو و التهاب و قرمزی می شود. همچنین التهاب بورس غازی که در زیر و داخل مفصل زانو قرار دارد در افراد چاق و زنان شایعتر است و سبب درد  قسمت داخل و پائین زانو بخصوص در شب و در هنگام خم شدن زانو می شود.
- درمان : درمان بر پایه اصول اولیه مراقبتی شامل بالا نگه داشتن, استراحت, فشار موضعی و یخ درمانی است و گاهی هم از داروهای ضد درد غیر استروئیدی ( ایبوبروفن و استامینوفن ) استفاده می شود. در موارد شدید گاهی از تزریق کورتون به داخل بورس استفاده می شود.
عفونت :
- تعریف : ورود عامل عفونی ( معمولاً باکتری ) به فضای مفصلی را گویند که سبب ایجاد عفونت زانو می شود.
- نشانه ها : درد شدید زانو بهمراه تورم و قرمزی آن. همچنین اغلب فرد دچار تب و گاهی دچار لرز می شود.
- درمان : شامل تجویز آتنی بیوتیک برای از بین بردن عامل بیماری و گاهی تخلیه با سوزن مایع مفصلی است.
کندرومالاسی کشکک ( نرمی غضروفی ) :
- تعریف : سایش کشکک به قسمت داخلی یا خارجی انتهای تحتانی ران که موجب فشار به غضروف سطح داخلی کشکک و آسیب به آن شود.
- علائم : این عارضه بیشتر در خانمهای جوان و نیز در ورزشکاران از هر دو جنس رخ می دهد. سایش مداوم سطوح مفصلی بین کشکک و ران سبب التهاب و تخریب غضروف مفصلی می شود که سبب درد همراه با فعالیت و درد بدنبال شستن طولانی در زانو می شود.
- درمان : در موارد خفیف با اصول اولیه درمان ( استراحت, یخ درمانی, بالا نگه داشتن و فشار موضعی ) و استفاده از داروهای ضد التهابی درمان صورت می گیرد همچنین تقویت عضله چهار سر رانی در جلوی ران می تواند آنرا بهبود بخشد.
زانو پرش کاران:
- تعریف : به التهاب تاندون عضله 4 سر در یکی از این 3 نقطه : بالای کشکک, درست زیر کشکک و در محل اتصال به درشت نی می گوئیم مدت نامگذاری به عنوان زانوی پرش کاران این است که این آسیب عمدتاً در ورزشهای پرش و در والیبال و بسکتبال رخ می دهد.
- نشانه ها: دردی موضعی که با پرش بدتر می شود و با استراحت بهبود می یابد یا کمتر می شود.( بخاطر فشار روی فیبرهای تاندونی هنگام پرش )
- درمان : اساس درمان بر پایه یخ درمانی, استراحت و داروهای ضد التهابی است. بعد از کنترل درد باید تقویت عضلات چهار سر رانی و عضلات پشت ران صورت گیرد.
برخورد با آسیب های زانو
در هر آسیب زانو اولین امری که رخ می دهد بوجود آمدن التهاب است. که این التهاب منجر به درد و تورم و کاهش توانایی حرکت مفصل زانو خواهد شد. شکستن این سیکل التهابی می تواند منجر به تسریع بهبودی و کاهش درد شود. برای این امر باید کارهای زیر صورت گیرد :
*استراحت به زانو :
- استراحت سبب کاهش کشش های مکرر روی زانو می شود.
- استراحت سبب کاهش التهاب و جلوگیری از ورود آسیب بیشتر به زانو می گردد.
* یخ درمانی :
- سبب کاهش تورم زانو می گردد و در هر نوع آسیب حاد و آسیب مزمن زانو کاربرد دارد.
- اغلب مولفان توصیه می کنند یخ درمانی 3-2 بار در روز و هر بار برای مدت 30-20 دقیقه صورت گیرد.
- از تماس مستقیم یخ با پوست بپرهیزید. می توانید کیسه حاوی یخ را در حوله قرار دهید و حوله را روی محل بگذارید.
* فشار موضعی به زانو توسط بانداژ محل :
- فشار موضعی سبب کاهش تورم و تسریع بهبودی می شود.
- در برخی از آسیب های زانو بانداژ می تواند به قرار گیری صحیح کشکک سرجای خود و حفظ حرکات مناسب مفصل زانو کمک کند.
* بالا نگه داشتن زانو :
- سبب کاهش تورم و التهاب می گردد.
- بالا نگه داشتن سبب تخلیه مواد زائد و التهابی از زانو به سوی گردش خون مرکزی و کاهش التهاب می شود.
* استفاده از داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی ( NSAIDS ) :
- این داروها  در دوز کم سبب کاهش درد می شوند.
- این داروها در دوز بالاتر سبب کاهش التهاب هم می شوند.
- نمونه ای از این داروها عبارتند از : ناپروکسن و ایبوبروفن.
- چنانچه زخم معده یا اثنی عشر دارید یا قبلاً دچار خونریزی به هر دلیل شده اید قبلاً از مصرف این داروها حتماً با پزشک مشاوره کنید.
چه موقع به پزشک مراجعه شود
- هر گاه بعد از انجام برخوردهای اولیه که اشاره شد و یا استفاده از داروهای ضد درد بعد از 7-3 روز علائم شما ادامه یافت یا حتی بدتر شد حتماً‌-  به پزشک مراجعه نمائید.
- هرگاه بدنبال آسیب به زانو قادر به راه رفتن روی زانو نبودید فوراً به پزشک یا اورژانس مراجعه نمایید چرا که احتمال بروز شکستگی زانو در این موارد بالاست و یک اورژانس به حساب می آید.
- تب بهمراه درد زانو ( احتمال عفونت زانو )
- درد بسیار شدید و غیر قابل تحمل در زانو.
- زخم بزرگ یا عمیق در ناحیه زانو باشد.
- تورم زانو در افرادی که بیماری خونی دارند ( هموفیلی ) یا آنها که داروهای ضد انعقادی مصرف می کنند ( مثل وارفارین )
شرح حال, معاینه و بررسی های تصویری
شرح حال :

- درد در کجای زانوست ؟
- ماهیت درد چگونه است, درد تیز است یا گنگ و مبهم؟
- آیا آسیب قبلی در ناحیه زانو وجود داشته است یا خیر ؟
- چه حرکاتی درد را بهبود و چه حرکاتی آنرا تشدید می کند ؟
- آیا فرد مشکل طبی خاصی دارد؟
- میزان فعالیت روزانه وی چقدر است ؟
- چه داروهایی احتمالاً مصرف می کند ؟
- آیا حس در ناحیه پا و ساق نرمال است ؟
- آیا فرد تب داشته است یا خیر ؟
معاینه:
- بررسی ظاهری زانو از نظر کبودی, تورم, تغییر شکل.
- بررسی حساسیت زانو در لمس آن.
- بررسی و انجام تستهای اختصاصی مربوط به ارزیابی سلامت رباطها, تاندونها و منیسک ها که خارج از بحث ماست.

رادیوگرافی و سی تی اسکن :
- بر حسب شرح حال و معاینه پزشک امکان دارد برای بررسی شکستگی استخوانی احتمالی یا دررفتگی زانو و گاهی برای بررسی برخی سطوح مفصلی یا مشاهده تغییرات تخریبی زانو ( آرتروز ) عکس رادیوگرافی ساده درخواست کند.
- بندرت پزشک برای بررسی دقیق شکستگی یا دررفتگی امکان دارد سی تی اسکن درخواست کند.
- هم CT اسکن و هم رادیوگرافی ساده برای بررسی شکستگی های عادی هستند اما هر دوی آنها در بررسی و ارزیابی بافت نرم مفصل که شامل رباطها, عضلات و تاندونها و منیسک ها می باشند ناتوان هستند.
ام آر آی:
- در مقایسه با سی تی اسکن, ام آر آی شکستگی های استخوانی را بخوبی نشان نمی دهد.
- در مقایسه با سی تی اسکن, ام آر آی برای بررسی رباطها و تاندونها بسیار عالی است.
آرتروسکوپی :
- به مشاهده داخل مفصل زانو توسط دستگاه ویدئوئی می گویند.
- در این روش جراح توسط ابزاری خاص وارد حفره مفصلی زانو شده و آنرا بدقت بررسی می کند.
- در مواردی می توان اجسام زائد مثل قطعات شکسته غضروف که داخل فضای مفصلی مانده اند و سبب درد شده اند را با این روش تخلیه کرد.
جلوگیری از صدمات زانو
- لاغر اندام بمانید یا بهتر بگوئیم چاق نشوید. با حفظ وزن متعادل فشار بر روی زانوها کاهش و احتمال آسیب و آرتروز هم کاهش خواهد یافت.
- تناسب بدن خود را با انجام حرکات کششی و تقویت متناسب عضلات حفظ کنید. انجام حرکات کششی روی زانو قبل از ورزش به نحو قابل ملاحظه ای صدمات به زانو را کاهش می دهد.
- تقویت عضلات چهار سر رانی و پشت ران هر دو به کاهش آسیب های زانو کمک می کند.
- چنانچه درد مزمن زانو دارید شنا و ورزشهای آبی می تواند درد شما را بهبود بخشد, نیروی شناوری در آب سبب کاهش وزن و نیروی وارده به زانوها می شود.
- به بدن خود احترام بگذارید چنانچه ملی درد زانوی شما را ایجاد نموده یا بدتر می کند آنرا انجام ندهید.
- هرگاه خسته اید ورزش را ادامه ندهید, بسیاری از آسیبهای ورزشی هنگامی رخ می دهند که ورزشکار خسته است.
- استفاده از زانو بند در ورزشهایی مثل والیبال یا بسکتبال مفید است.